et et

Tartu Hoiu-laenuühistu finantskool. Rahakool

Seksuaaltervise kool

Õigusabikool

NAISELT NAISELE. MEHELT MEHELE

Moekool

Autokoolid

Kuhu minna õppima. Õppematerjalid

Kuidas kindlustada lapse materiaalne tulevik



turvakood

Kulla test

Kool.ee-haridusportaal :: Kulla test Ei ole olemas kasutusjuhendit eluks. Õnneks on olemas www.kool.eeKulla test,Koolilaen, energialaen, matuselaen, matemaatika, ekool, e-kool, füüsika, ajalugu, seks, abort, laen

KÜSIMUSED KULLA KOHTA - pane oma teadmised proovile
Kui vastad valesti või jääd hätta, on koduseks tööks harida end kulla alal.

  1. Kulla sümbol on:
    a) EU
    b) KU
    c) AU
    d) GO
  2. Maailma suurim kullatootja on:
    a) USA
    b) Austraalia
    c) LAV
    d) Hiina
  3. Praeguste teadmiste alusel on kulda kasutatud:
    a) 88 sajandit
    b) 77 sajandit
    c) 66 sajandit
    d) 55 sajandit
    4. Kulla mõõtühik on troy ounce.
  4. Üks kulla unts kaalub:
    a)31,1 grammi
    b)25,6 grammi
    c)29,6 grammi
    d)28,4 grammi
  5. Kuld on hästi sepistatav. Ühest untsist on võimalik venitada… traati:
    a) 5 miili
    b) 50 miili
    c) 1 miil
    d) 100 miili
  6. Maailmas läbi aegade toodetud kulla hulk (2001 seisuga):
    a) 14 500 tonni
    b) 145 000 tonni
    c) 1 450 000 tonni
    d) 14 500 000 tonni
  7. Maailma terasetööstus toodab sama hulga terast:
    a) 1 sekundiga
    b) 1 minutiga
    c) 1 tunniga
    d) 1 päevaga
  8. 1 tonn kulda moodustab kuubiku mõõtudega:
    a) 37 cm
    b) 47 cm
    c) 57 cm
    d) 67 cm
  9. 1529 a. maksis prantsuse kuningas Francoise I Hispaania valitsejale Carlos I-le oma ka he poja eest lunarahaks 1,2 miljonit eskuudot. Nende müntide ülelugemiseks kulus:
    a) neli päeva
    b) neli nädalat
    c) neli kuud
    d) neli aastat
  10. 1931 aastal loobus Suurbritannia kullastandardist. See kehtestati aastal:
    a) 1646
    b) 1717
    c) 1823
    d) 1901
  11. 1696 sai Inglismaa rahapaja ülemaks:
    a) William III Stuart
    b) William Shakespeare
    c) Isaac Newton
    d) John Locke
  12. Erki Noole olümpiamängude kuldmedalis on kulda:
    a) 6 grammi
    b) 9 grammi
    c) 12 grammi
    d) 15 grammi
  13. 1973 aastal maksis kulla unts ca 100 dollarit, samal ajal maksis naftabarrel:
    a) 1,11 dollarit
    b) 2,11 dollarit
    c) 4,11 dollarit
    d) 8,11 dollarit
  14. Kes USA presidentidest andis 1933. aastal välja akti, millega keelustati eraisikutel USAs kulla omamine:
    a) Herbert Hoover
    b) Franklin D. Roosevelt
    c) Woodrow Wilson
    d) Calvin Coolidge
  15. Lakh on india termin, mis tähendab:
    a) Orderit 100000 untsi kulla ostmiseks
    b) Kullaäri röövimist
    c) Pulmadeks vanematelt kaasavarana antavat kulda
    d) Shiva kaelas olevat kuusnurkset kaelaehet

KULLA TESTI ÕIGED VASTUSED: 1=C | 2=C | 3=C | 4=A | 5=B | 6=B | 7=C | 8=A | 9=C | 10=B | 11=C | 12=A | 13=B | 14=B | 15=A

printerisõbralik versioon esita küsimus
viimati toimetatud: 21. 09. 2007. 04:16

Time: 0.0367649 s.