Jätku leiba!
Kool.ee-haridusportaal :: Jätku leiba! Ei ole olemas kasutusjuhendit eluks. Õnneks on olemas www.kool.eeJätku leiba!,Koolilaen, energialaen, matuselaen, matemaatika, ekool, e-kool, füüsika, ajalugu, seks, abort, laen
Jätku leiba! on Eesti toitu tutvustav saatesari. Saatesari ei kujune järjekordseks kokasaateks, vaid uurib, milline on eesti toit. Kas ja miks on seda kasulik süüa ning kust seda saab? Autor ja saatejuht Ragnar Kond, režissöör ning produtsent Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.
Saates tulekul - Vanad uued eesti toidu maitsed. Eesti toidukaup vs välismaine kauplustes.
Millest varasemates saadetes juttu on olnud Uued eesti toidu maitsed. Milline on kodumaiste toidukaupade kättesaadavus? Koolinoorte telekonkursi edasipääsejad selgumas. ---------------------- ---------------------- ---------------------- |
|
Eesti toitu tutvustava Eesti Televisiooni saate JÄTKU LEIBA! tegijad kuulutavad koostöös juhtivate toiduspetsialistidega välja ÜLERIIGILISE KOOLINOORTE TELEKONKURSI "EESTI TOIT".
Võitjad saavad auhinnareisi Euroopa suurimale toidumessile Roheline Nädal Saksamaal. Kõigile osalejaile pakume võimalust:
-tutvustada nutikaid toiduideid ja oma kooli Eesti Televisioonis,
-osaleda koos Eesti tippkokkadega eliitrestoranide köökides toimuvas lõppvõistluses.
Võistkond koosneb kahest õpilasest (osaleda võivad kõik põhikooli- ja gümnaasiuminoored, vanust ei piirata, ühest koolist võib olla ka mitu võistkonda). Võistkonnad võivad kasutada juhendaja abi retseptide väljamõtlemiseks ja eeltöö tegemiseks. Saates valmistatakse toidud ja kaetakse neist laud juhendaja abita.
VÕISTLUS KOOSNEB KOLMEST OSAST:
-
Ekraani taha jääv eesti toidu retseptikonkurss. Saabunud retseptide hulgast valib žürii 16 võistkonda , kelle retsepti järgi saates toiduvalmistamist tutvustada. Eesmärk pole teha koolilõunat, vaid nuputada kas päris uus või vanu toitumistavasid edasiarendav toidukord (tava- või pidusöök).
-
Välja valitud 16 võistkonda valmistavad saates Jätku leiba! oma retseptide järgi toitu, katavad lauda ja kirjeldavad, mida ja miks nad toidu valmistamisel kasutavad. Igas saates osaleb üks võistkond. Lõigud salvestatakse koolides.
-
Televaatajate interneti- ja postihääletusel pääseb lõppvõistlusele (toimub mais 2008) 4 võiskonda (igast Eesti regioonist üks).
-
Võistkonnad kohtuvad eliitrestorani köögis tippkokkadega, kelle kaasabil viimistletakse retsepte ja valmistatakse toit nö uues kuues. Žürii valib võitja.
VÕISTLUSTÖÖD:
-
Retseptikonkursile saadavad võistkonnad eelroa, prae ja magustoidu retsepti.
-
Edasipääsenud 16 võistkonda valmistavad toidud saates Jätku leiba! ja katavad laua kahele.
KASUTATAVAD TOIDUAINED: Toitude valmistamiseks kasutatakse eestimaist toodangut. Välismaiseid toiduaineid on lubatud kasutada juhul, kui sama toodet Eestis ei valmistata.
AUHIND: Auhinnaks on sõit Saksamaale Rohelise Nädala raames toimuvale Euroopa suurimale toidumessile.
ŽÜRII, mis koosneb Eesti juhtivaist toiduõpetajaist ja toiduspetsialistidest (esinaine Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpetaja Malle Peterson), hindab saatesse pääsevaid võistkondi ja lõppvõistlusel võitjat selgitades nutikust ja uudsust eesti toitude valmistamisel.
REGISTREERUMINE: kuni 21. jaanuarini 2008 (kaasa arvatud). Retseptid saata aadressil: jatkuleiba@err.ee või Jätku leiba!, Eesti Rahvusringhääling, Gonsiori 27, 15029 Tallinn.
INFO: jatkuleiba@err.ee või telefonil 5249611, toimetaja Kersti Kruška
ÄRA MÄRKIDA:
-
võistlejate nimed, vanus ja kontaktandmed
-
kool ja klass
-
juhendaja
Koolinoorte telekonkurss "Eesti toit"
| |