et et

Seksuaaltervise kool

Õigusabikool

NAISELT NAISELE. MEHELT MEHELE

Moekool

Autokoolid

Kuhu minna õppima. Õppematerjalid

Kuidas kindlustada lapse materiaalne tulevik



turvakood

Jätku leiba!

Kool.ee-haridusportaal :: Jätku leiba! Ei ole olemas kasutusjuhendit eluks. Õnneks on olemas www.kool.eeJätku leiba!,Koolilaen, energialaen, matuselaen, matemaatika, ekool, e-kool, füüsika, ajalugu, seks, abort, laen

Jätku leiba! on Eesti toitu tutvustav saatesari. Saatesari ei kujune järjekordseks kokasaateks, vaid uurib, milline on eesti toit. Kas ja miks on seda kasulik süüa ning kust seda saab? Autor ja saatejuht Ragnar Kond, režissöör ning produtsent Hendrik Reindla. Tootja OÜ Meediatee.

Saates tulekul - Vanad uued eesti toidu maitsed. Eesti toidukaup vs välismaine kauplustes.

Millest varasemates saadetes juttu on olnud

Uued eesti toidu maitsed. Milline on kodumaiste toidukaupade kättesaadavus? Koolinoorte telekonkursi edasipääsejad selgumas.

----------------------
Koolinoorte telekonkursi retseptide esitamise tähtaeg on 21. jaanuar. Milline on hetkeseis? Igal Eesti piirkonnal on oma toidud. Kas ja kus neid süüa saab?

----------------------
-Maestro Eri Klas ja tippkokk Dimitri Demjanov teevad koos hapukapsaid ja sealiha ning määratlevad eesti toidu kohta maailma gastronoomias.
-Koolisööklas pole piima ja Lähte ühisgümnaasiumi noored suunduvad oma tehtud videos seda otsima.
-Jätkub registreerimine üleriigilisele noorte telekonkursile “Eesti toit” (tingimused vt www.etv.ee/jatkuleiba).
-Lääne-Saaremaa roog – pannileib – on leib ja pole ka, veendub Lümanda söögimajas Meie Maa ajakirjanik Heli Salong.

----------------------
Lapsed söövad oma maitse järgi valitud rukkileiba. Aga täiskasvanud? Väikesed külad, väikesed koolid ja omapära meelitavad pealinlasi maale elama, arutleb muusik Kait Tamra koos abikaasa Ave Tamraga oma Võrumaa-kodus lauda kattes. Jätku leiba! tegijad korraldavad üleriigilise noorte retsepti- ja lauakatmisvõistluse, mille võitjad sõidavad Saksamaale Euroopa suurimale toidumessile Grüne Woche (osalustingimused vt ETV kodulehelt). Kas Eesti asja ajamine on ka eesti toidu söömine, küsib Eesti Päevalehe ajakirjanik Rein Sikk Virumaa eestluse ühe alustala ja maailma esimese meeste tantsupeo korraldaja rahvatantsuansambli Tarvanpää liikmeilt.

Eesti toitu tutvustava Eesti Televisiooni saate JÄTKU LEIBA! tegijad kuulutavad koostöös juhtivate toiduspetsialistidega välja ÜLERIIGILISE KOOLINOORTE TELEKONKURSI "EESTI TOIT".

Võitjad saavad auhinnareisi Euroopa suurimale toidumessile Roheline Nädal Saksamaal. Kõigile osalejaile pakume võimalust:
-tutvustada nutikaid toiduideid ja oma kooli Eesti Televisioonis,
-osaleda koos Eesti tippkokkadega eliitrestoranide köökides toimuvas lõppvõistluses.

Võistkond koosneb kahest õpilasest (osaleda võivad kõik põhikooli- ja gümnaasiuminoored, vanust ei piirata, ühest koolist võib olla ka mitu võistkonda). Võistkonnad võivad kasutada juhendaja abi retseptide väljamõtlemiseks ja eeltöö tegemiseks. Saates valmistatakse toidud ja kaetakse neist laud juhendaja abita.

VÕISTLUS KOOSNEB KOLMEST OSAST:

  1. Ekraani taha jääv eesti toidu retseptikonkurss. Saabunud retseptide hulgast valib žürii 16 võistkonda , kelle retsepti järgi saates toiduvalmistamist tutvustada. Eesmärk pole teha koolilõunat, vaid nuputada kas päris uus või vanu toitumistavasid edasiarendav toidukord (tava- või pidusöök).
  2. Välja valitud 16 võistkonda valmistavad saates Jätku leiba! oma retseptide järgi toitu, katavad lauda ja kirjeldavad, mida ja miks nad toidu valmistamisel kasutavad. Igas saates osaleb üks võistkond. Lõigud salvestatakse koolides.
  3. Televaatajate interneti- ja postihääletusel pääseb lõppvõistlusele (toimub mais 2008) 4 võiskonda (igast Eesti regioonist üks).
  4. Võistkonnad kohtuvad eliitrestorani köögis tippkokkadega, kelle kaasabil viimistletakse retsepte ja valmistatakse toit nö uues kuues. Žürii valib võitja.

VÕISTLUSTÖÖD:

  1. Retseptikonkursile saadavad võistkonnad eelroa, prae ja magustoidu retsepti.
  2. Edasipääsenud 16 võistkonda valmistavad toidud saates Jätku leiba! ja katavad laua kahele.

KASUTATAVAD TOIDUAINED: Toitude valmistamiseks kasutatakse eestimaist toodangut. Välismaiseid toiduaineid on lubatud kasutada juhul, kui sama toodet Eestis ei valmistata.

AUHIND: Auhinnaks on sõit Saksamaale Rohelise Nädala raames toimuvale Euroopa suurimale toidumessile.

ŽÜRII, mis koosneb Eesti juhtivaist toiduõpetajaist ja toiduspetsialistidest (esinaine Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpetaja Malle Peterson), hindab saatesse pääsevaid võistkondi ja lõppvõistlusel võitjat selgitades nutikust ja uudsust eesti toitude valmistamisel.

REGISTREERUMINE: kuni 21. jaanuarini 2008 (kaasa arvatud). Retseptid saata aadressil: jatkuleiba@err.ee või Jätku leiba!, Eesti Rahvusringhääling, Gonsiori 27, 15029 Tallinn.

INFO: jatkuleiba@err.ee või telefonil 5249611, toimetaja Kersti Kruška

ÄRA MÄRKIDA:

  1. võistlejate nimed, vanus ja kontaktandmed
  2. kool ja klass
  3. juhendaja

Koolinoorte telekonkurss "Eesti toit"

printerisõbralik versioon esita küsimus
viimati toimetatud: 2. 02. 2008. 02:28

Time: 0.0807340 s.